На що подивитись в Арабських Еміратах

В Арабських Еміратах або дорого, або дуже дорого, це факт. Проте багато різна розважальна й пізнавальна програма перебування в цій країні дає можливості для реальної економії ваших заощаджень.
Куди можна піти та які розваги вибрати в Еміратах?

 Кращі розваги в центрі Дубая.

Хмарочос Бурдж Халіфа.
Одним фото біля підніжжя мало хто обмежується, тому до оглядових майданчиків Al The Top на 124 і 125 поверхах і Al The Top Sky на 148-му завжди є черга.
О восьмій ранку та вдень до 16 години вартість відвідування 38 − 40$. Зустріти захід сонця й помилуватися містом, що виблискує вогнями, коштує до 60$.
Сто метрів вище – задоволення дорожче: зранку й до 18-00 – десь коло 130$, а ввечері (до закриття) – трохи більше ніж 100$. Дітям до 4-х років – безкоштовно.
Вийти на станції метро Burj Khalifa ∕ Dubai Mall, далі стежте за вказівками напрямку.

Бурдж Халіфа


Корисна інформація:
квитки купуйте не в касі, а через інтернет;
дуже багато людей у п’ятницю та суботу;
приїжджайте як мінімум на пів години раніше від вказаного часу.


Співучі й танцювальні фонтани Дубаю.
Шоу води, музики й світла на штучному озері поряд з хмарочосом можна подивитись за 0$: починаючи з двох денних сеансів і ефектних вечірніх спектаклів через кожні 30 хвилин з 18-00 до 22-00, а з четверга по суботу – до 23-00.

Співучі фонтани


Dubai Moll Aquarium і підводний зоопарк.
Спостерігати за жителями величезного акваріума та процесом їх годування − без якої-небудь платні − доступно будь-якому відвідувачеві торгового центру.
Хочете попасти всередину тунелю, готуйтесь потратити майже 40$.
Працює з 10-00 до півночі. В п’яти хвилинах ходьби від фонтанів.

Dubai Moll Aquarium

На замітку:
варто зазирнути в кондитерський магазин Candylicious, який поруч;
заслуговує уваги дитячий тематичний комплекс KidZania. Для дорослих(обов’язково з дітьми❗) вхід 25$, малюкам – до 2-х років безкоштовно, у віці до 4-х років і старші – відповідно 26 − 34$.
Дешеві та бюджетні розваги в Еміратах.

Піші прогулянки.

☑ Пішохідні зони The Marina Walk  таJumeirah Beach Residence на набережній.
La Mer (Джумейра) – ретро будівлі, графіті, оригінальні кафе й ресторани.
The Pointeпроменад з видом на Атлантіс і суботні кіносеанси просто неба на Пальмовому острові.
☑ Знамениті ринки золота й спецій( Дейра, станція метро Al Ras).

Пізнавальні та розважальні маршрути.

Рамка в Zabeel Park.
Позолочена пам’ятка – унікальний музей – межа між минулим й майбутнім – стилізація під східний базар зі звуками й голографічними продавцями та краєвидами на сучасне місто з висоти будівлі крізь скляну підлогу.
Адреса: Sheikh Rashid Road, режим роботи: з 9-00 до 21-00, ціна: 14$ на дорослого та 6$ для дітей до 12 років.
Історичні об’єкти.
Альтернатива платній «Оглядовій екскурсії по місту» − самостійна поїздка: фортеця Аль Фахіді (1$), будинок-музей шейха Саїда (біля 2$). Ціни без урахування витрат на громадський транспорт.
Абу- Дабі.
Тур в столицю Арабських Еміратів з Дубая – від 50$, як плата за дорогу. За вхід туристів до Мечеті Шейх Заїда грошей не беруть.
Сафарі.
Піски, верблюди, джипи й квадроцикли. Варіантів екскурсій по пустелі багато, тому ціна залежить від програми. В середньому 17$, може бути 30$ і в декілька сотень доларів за VIP послуги.

Водні круїзи.
Катання на човнах, наприклад по каналу Крік, від чверті долара. Оренда плав засобу на годину або з вечерею обійдуться до 7− 55$.

Парки розваг.

☑ Гірськолижний комплекс Скай Дубай.
У критому павільйоні торговельного центра Emirates Moll – лижні й санні траси, сноуборд і пінгвіни. Дві години зимових забав коштують майже 60$, а спілкування з нелетючими птахами протягом 40 хвилин «потягне» більше 130$.


☑ Аквапарк Wild Wadi та Aquaventure.
Якщо ви не гості готелів, що пропонують безкоштовний чи зі знижками доступ до атракціонів, готуйтеся розщедритися на 75$ і вище з урахуванням проїзду, вхідного квитка й відсутністю вигідних акцій.
☑ Комплекс Dubai Parks & Resorts.
Перебування в будь-якому з трьох тематичних парків в районі Джебель- Алі або пакет послуг аквапарку коштує близько 55$ та оплачується кожен окремо.
Сад квітів й Парк метеликів.
Круглий рік відкритий тільки Парк (Сад влітку не працює). На території два різні заходи, тому потрібно придбати два різні квитки, які продаються лише в касах і коштують приблизно 15$.
Добиратися: від метро Emirates Moll сезонним (окрім літніх місяців) автобусом або на таксі.

Сад квітів й Парк метеликів


Екстремальні та дорогі розваги в ОАЕ



Xline Dubai.
Швидкісний спуск на сталевому тросі між хмарочосами. Ціна фіксована − 180$, парний спуск до торговельного центру через пристань трохи дешевший ≈ 164$ з одного.
Стрибок з парашутом.
Необхідна попередня бронь на сайті компанії «Skydive Dubai». Вартість польоту над Пальмовим островом 600$, над пустелею − 460$.
Центр підготовки до стрибків знаходиться недалеко від станції метро Dubai Marina.
Індивідуальні екскурсійні тури.
За 4 години комфортної поїздки та спец маршрут потрібно буде заплатити десь 350$, а кожна година морського круїзу на орендованій яхті коштуватиме 190$.
Шоу La Perle.
Феєричний спектакль води, гра світла, музика та акробатичні трюки в театрі на Шейха Заїда Роуд. Неймовірне шоу можна подивитись, завчасно замовивши вхідний квиток за ціною в межах 80 − 115$.

Відпочинок в Еміратах – розкіш, але для більшості туристів – цілком доступна. Та й ціни на розваги в ОАЕ не так вже й відлякують, якщо ретельно планувати своє дозвілля. Відвідуйте офіційні сайти, шукайте акції та нюанси, щоб заощадити, враховуйте переваги організованих і самостійних екскурсій, загалом, вибирайте, вважайте й вирішуйте на свій смак та кишеню.
Головне – використайте подорож до ОАЕ, як можливість гарно відпочити й розважитися


Підібрати найкращий тур в Емірати!

24.12.2019 Об'єднані Арабські Емірати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  Your rating was